Skogskurs för naturskyddare

Skogskurs för naturskyddare – hur skyddar man en skog?

Följ med ut i skogen, och lär dig mer om gammelskogen och dess fantastiska växt- och djurliv. Det är viktigt att vi som bor här nära dessa skogar lär känna dem bättre. Genom ökad kunskap ökar också stoltheten över allt det fina som finns här i norr.

Förståelse om det skogliga ekosystemet och dess mångfald av livsyttringar är vårt starkaste vapen i kampen för att bevara gammelskogarna. Ju fler vi är som engagerar oss för våra skogar, desto större är våra chanser att vi lyckas bevara ett levande skogslandskap till kommande generationer. Därför arrangerar vi en skogsskurs.

FN har utsett 2011 till Skogens år, för att öka medvetenheten om behovet av skydd av skog och hållbart brukande. Ändå är det kris i den svenska skogen. Kalhygges- och plantageskogsbruket fortsätter att tränga undan de sista resterna av oskyddad gammelskog som finns kvar, vilket drastiskt minskar förutsättningarna till överlevnad för många arter i våra skogar.

Kursen lär ut metoder för naturvärdesinventering: skogshistorik, struktur, rödlistade arter och signalarter mm. Vi kommer också att få lära oss guideteknik, och hur man kan ta med sig exempelvis politiker ut i skogen för att entusiasmera dem för ökat naturskydd. Slutligen kommer vi att gå igenom hur man kan gå till väga för att försöka få en skog skyddad. Kursledare är Patrik Nygren (Naturskyddsföreningen) och Kajsa Grebäck (Närnaturguiderna).

Vi samlas i bönhuset i Krångfors, 25 km väster om Skellefteå. Vi kan hämta upp er som kommer med buss till Skellefteå. Måltider och enkelt masslogi alt. tältplats ingår. Medtag bra utekläder, sovsäck och liggunderlag/madrass.

Krångfors (Skellefteå kommun)
28-29 maj 2011

Arrangeras av Naturskyddsföreningarna i Norrbotten och Västerbotten, i samarbete med Studiefrämjandet och Närnaturguiderna.

Info & anmälan: Daniel Rutschman 076 – 112 88 26
daniel.rutschman@naturskyddsforeningen.se
Du kan också anmäla dig via webbformuläret.

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:

Om Daniel Rutschman

Uppvuxen och bofast i Jokkmokk
Det här inlägget postades i Skog, Studiefrämjandet. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.